OxAqua lost algengroei op bij Melkveebedrijf in Scheemda

De broers Gijs en Hugo van Oostrum runnen samen een melkveebedrijf in het Groningse Scheemda. De broers van Oostrum wonen hier met hun gezinnen naast elkaar. Opa Van Oostrum startte in het Brabantse Someren met het bedrijf dat later door de vader van beide broers werd overgenomen. Via Helmond werd uiteindelijk de stap naar Groningen/Veendam gezet en sinds 2002 is het bedrijf definitief in Scheemda gevestigd. Daar werd toentertijd een stuk land gekocht van een boer uit het dorp. Die regelde dat er twee boerderijen en stallen op de plek mochten worden gebouwd.

OxAqua, betaalbaar en betrouwbaar

Al voor het moment dat de broers het bedrijf in 2005 van hun vader overnamen, waren ze al klant bij Mezutec. Een ontijzeringssysteem zorgt sindsdien voor schoon vee drinkwater op het boerenbedrijf. De broers waren al een tijdje op zoek naar de oplossing voor de algengroei en de roze drab in het voorraadvat. Meerdere bedrijven werden uitgenodigd maar uiteindelijk kwamen de broers ook voor deze water technische oplossing bij Mezutec terecht. “Dit systeem is betrouwbaar en het werkt uitstekend”, stelt Hugo.

Koeien genieten van het water

Inmiddels bewijst de OxAqua zich in de praktijk. Het gaat om een compact en volledig geautomatiseerd systeem; dat door middel van elektrolyse en zonder chemicaliën het drinkwater voor het vee desinfecteert. De roze drab is verdwenen en er is geen sprake meer van algengroei. Bovendien zie je de koeien genieten van het water. De productie is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Het installeren van het volledige systeem is goed verlopen en één keer per jaar komt de onderhoudsmonteur langs om de OxAqua te controleren. De broers vinden het fijn dat Mezutec een kleiner bedrijf is waardoor de lijntjes kort zijn. “Als ik app of bel, krijg ik snel een reactie, dat past bij ons. We hebben het systeem nu een jaar in gebruik en vinden het een goede investering”, vertelt Gijs.

“Krek wak wou”

De OxAqua is “Krek wak wou”, vindt Gijs. Niet geheel toevallig is deze uitspraak ook de naam van de boerderij in Scheemda. De broers zijn zeer tevreden en zullen het systeem zeker ook bij collega’s promoten.

Waarom Mezutec?

Meer informatie en offerte

Tjitske Klijnstra

Advies en verkoop

Jelle Booi

Advies en Verkoop / Directie

Nol Kuijpers

Advies en verkoop

Winkelwagen 0