waterontharder kopen mezutec

Waarom een waterontharder kopen? 

Een waterontharder is een duurzame investering die je snel terugverdient. Je hebt geen kalkafzetting meer die voor rendementsverlies zorgt! De Mezutec waterontharder kent nog veel meer voordelen:

De voordelen van een waterontharder

 • 100% kalkvrij water

 • Energiebesparend en duurzaam

 • Verlengt de levensduur van huishoudelijke apparaten

 • Kalkvrij water helpt tegen een droge huid en eczeem

 • Bespaar tot 50% op shampoos, wasmiddel en schoonmaakmiddelen

Kalkaanslag verwijderen met Waterontharder

De waterontharders van Mezutec

Ons assortiment bestaat uit twee soorten waterontharders, de Single Compact en de Luxury Compact. De werking van beide modellen ontharders is hetzelfde, het verschil zit in het design. Afhankelijk van waar de waterontharder geplaatst wordt, raden we graag het meest geschikte model water ontharder aan. Beide ontharders zijn gemakkelijk te installeren en zeer eenvoudig in gebruik. 

Past in de meterkast

Single Compact Waterontharder

De Single Compact is een ontharder met een gesplitste opstelling, dit wil zeggen dat de zoutbak los van de ontharder geplaatst kan worden. De Single Compact is hierdoor uitermate geschikt om te plaatsen zoals in de meterkast.

Alles in één systeem

Luxury Compact Waterontharder

De Luxury Compact Waterontharder heeft een geïntegreerde zoutbak met een inhoud van 50kg en is een alles in één systeem. De Luxury ontkalker wordt vaak gebruikt voor plaatsing in de bijkeuken of garage.

Welke ontharder heb ik nodig?

Welk model/liter inhoud waterontharder je nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de samenstelling van je huishouden, de hardheid van het leidingwater in de regio en het waterverbruik per jaar. Wij geven je graag op basis van je persoonlijke situatie een advies op maat. We sturen je binnen één werkdag een op maat gemaakte offerte.

Waterontharders vergelijken

Hieronder vind je de specificaties van de Mezutec Waterontharders. De zoutbak van de Single Compact is in diverse afmetingen en hoogtes beschikbaar, rond en vierkant, zodat er altijd een model is wat goed past in de beschikbare ruimte. De Luxury Compact ontkalker heeft een geïntegreerde zoutbak. 

10 liter

Single/Luxury compact
1-4 personen
 • Waterverbruik < 200m3 per jaar
 • Afmeting Luxury Compact 704 x 522 x 350 mm
 • Afmeting Single Compact 650 x 280 x 215 mm

14 liter

Single/Luxury compact
5-6 personen
 • Waterverbruik < 300m3 per jaar
 • Afmeting Luxury Compact 704 x 522 x 350 mm
 • Afmeting Single Compact 650 x 300 x 300 mm
Populair

16 liter

Single compact
6-7 personen
 • Waterverbruik < 350m3 per jaar
 • 16L is enkel verkrijgbaar in Single Compact
 • Afmeting Single Compact: diverse maten cilinders verkrijgbaar

20 liter

Single/Luxury compact
7-8 personen
 • Waterverbruik < 400m3 per jaar
 • Afmeting Luxury Compact 704 x 522 x 350 mm
 • Afmeting Single Compact: diverse maten cilinders verkrijgbaar

30 liter

Single/Luxury compact
9-10 personen
 • Waterverbruik < 600m3 per jaar
 • Afmeting Luxury Compact 704 x 522 x 350 mm
 • Afmeting Single Compact: diverse maten cilinders verkrijgbaar

Hoe werkt een waterontharder?

Als je last hebt van hard water thuis, is het laten installeren van een waterontharder een goede keuze. Zacht water zorgt ervoor dat je huishoudelijke apparaten langer meegaan en beter werken. 100% kalkvrij water zorgt er bovendien voor dat je per jaar flink bespaart op je energiekosten! Maar hoe werkt een waterontharder nou eigenlijk en wat doet het precies voor je huishouden? 

Mezutec is uitgelicht in het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ op RTLZ! In de uitzending vertellen wij meer over de werking van onze waterontharder en de voordelen van 100% kalkvrij water. Bekijk de aflevering. 

Waterontharder installeren

Waar moet de ontharder geplaatst worden?

De waterontharder van Mezutec wordt zo dicht mogelijk bij de watermeter geïnstalleerd, zodat je in de hele woning kunt genieten van 100% kalkvrij water. De beste locatie voor de waterontharder wordt samen met een van onze adviseurs bepaalt. Voor iedere situatie hebben wij een passend formaat waterontharder. Ondanks dat de waterontharder van Mezutec niet vaak bijgevuld hoeft te worden met zout, is het wel makkelijk dat de ontharder goed toegankelijk is voor het bijvullen van de zouttabletten. 

Waterontharder zelf installeren

Je kunt de Mezutec waterontharder zelf installeren. Een waterontharder plaatsen vergt wel wat handigheid, maar met de uitgebreide handleiding en instructievideo die wij aanleveren, is het installeren van een waterontharder voor een handige doe-het-zelver prima te doen! 

Professionele installatie door monteur

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de ontharder door een van onze monteurs te laten plaatsen. Mezutec is gevestigd in Drachten (Friesland) en in Zuidwolde (Drenthe), maar onze monteurs plaatsen dagelijks ontharders in heel Nederland. 

Waterontharder meterkast

Waterontharder meterkast

De Single Compact waterontharder is perfect voor in de meterkast, door zijn gesplitste opstelling met een los zoutreservoir. De zoutbak is verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel vierkant en rond, zodat het zoutreservoir altijd past in jouw meterkast. Makkelijk bereikbaar en altijd uit het zicht!
Waterontharder Friesland

Waterontharder kruipruimte / kelder

De waterontharders van Mezutec kunnen ook geplaatst worden in een kruipruimte of kelder. Belangrijk is dat de waterontharder het beste zo dicht mogelijk geïnstalleerd wordt bij het punt waar de waterleiding de woning binnenkomt. Er is altijd een model dat past bij jouw persoonlijke situatie!
Waterontharder kopen

Waterontharder met afvoer

Je hebt een afvoer nodig bij de installatie van de waterontharder, om het spoelwater met kalk naar het riool te kunnen lozen. Een waterontharder met afvoer is veel effectiever dan een waterontharder zonder afvoer. Bij een waterontharder zonder afvoer zal kalk minder goed hechten, maar blijft het in het water.

Waterontharder met stroom

De Mezutec water ontharder bevat een volume- en tijdsturing, een computertje die bijhoudt wanneer de waterontharder moet spoelen. Door middel van een ingebouwde marge kan het spoelproces uitgesteld worden naar ’s nachts, zodat je overdag altijd zacht water hebt! Bij stroomloze waterontharders is het niet mogelijk om een spoelmoment in te stellen en heb je geen inzicht in het waterverbruik.

Kosten waterontharder

Aanschafprijs waterontharder

Een waterontharder kopen is een goede investering. De prijs van de waterontharder is afhankelijk van het type ontharder en diverse factoren, zoals de samenstelling van je huishouden, de hardheid van het leidingwater in de regio en het waterverbruik per jaar. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte passend bij jouw situatie.

Verbruikskosten van een ontharder

Het stroomverbruik van de Mezutec-waterontharder ligt op ongeveer 2W per maand. Dit komt neer op elektriciteitskosten van ongeveer €12 per jaar. Tegenover dit lage stroomverbruik van de ontharder staat dat je huishoudelijke apparatuur juist minder stroom gaat verbruiken! De verbruikskosten van de ontharder zelf worden dus ruimschoots gecompenseerd door alle besparingen die een waterontharder met zich meebrengt.

Langdurige kostenbesparing

Met een waterontharder bespaar je op je energierekening. De verwarmingselementen van de huishoudelijke apparaten blijven met een waterontharder kalkvrij, waardoor deze sneller op temperatuur zijn. Dit zorgt ook voor een verlengde levensduur van apparatuur. Met een waterontharder hoef je bijvoorbeeld niet continu je waterkoker en senseo te ontkalken. Ook heb je geen last van kalkafzetting meer op je sanitair, je bespaart veel tijd en schoonmaakkosten!  

Onderhoud en garantie

Een waterontharder heeft weinig onderhoud nodig. Om een goede werking van de ontharder te kunnen blijven garanderen adviseren wij om eens per 2 jaar de waterontharder door een van onze monteurs te laten controleren. Tijdens een onderhoudsbeurt worden de instellingen en het functioneren van de waterontharder uitgebreid gecontroleerd.

zout voor waterontharder

Zouttabletten voor waterontharder

Voor een goed werkende waterontharder is onthardingszout onmisbaar, de zouttabletten voorkomen verstoppingen en zoutbruggen (aankoeken van zout). Gebruik enkel speciaal onthardingszout voor je waterontharder voor een lange levensduur van je waterontharder. Door je waterontharder goed te onderhouden bespaar je niet alleen energie, maar ook kosten!

Waarom kiezen voor een ontharder van Mezutec?

25+

jaar ervaring op het gebied van waterzuivering. 

6000+

tevreden klanten. Wij leveren systemen op maat, passend bij elke situatie.

10+

servicemonteurs plaatsen iedere dag waterontharders in geheel Nederland. 

Wat onze klanten zeggen
Mezutec

Financieel adviseur Benno de Haan raadt waterontharder van Mezutec aan

Benno de Haan van BTER financieel uit Gorredijk adviseert dagelijks mensen over hun hypotheek en financiële planning. Vorig jaar schafte hij een Mezutec-waterontharder aan. Hier is hij zo enthousiast over dat hij deze klanten ook aanraadt. “Als mensen kiezen voor een nieuwbouwwoning of hun gaan huis verbouwen, zeg ik het iedere keer: “Wij hebben besloten

Lees verder »
Veelgestelde vragen

Welke waterontharder je nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de samenstelling van je huishouden, de hardheid van het leidingwater in de regio en het waterverbruik per jaar. Hieronder zie je een overzicht met de specificaties per inhoud van de waterontharder. Wij geven je graag op basis van je persoonlijke situatie een advies op maat. De werking van de Single Compact en de Luxury Compact is exact hetzelfde. In de Single Compact kan tot 25kg zout, in de Luxury Compact 50kg. Het zout in de Luxury compact hoeft dus minder vaak vervangen te worden. De gesplitste opstelling van de Single Compact is ideaal voor kleinere ruimtes.

Schema waterontharders Mezutec

De kalkaanslag die is ontstaan in je waterkoker, wasmachine en vaatwasser etc. vóór het aanschaffen van een waterontharder zal na enige tijd verdwijnen. Het duurt ongeveer 3 tot 6 maanden voordat de oude kalkaanslag volledig is verdwenen. Enkel een losse waterontharder op basis van een ionenwisselaar kan kalkaanslag laten verdwijnen.

Een waterontharder draagt zeker een steentje bij aan een beter milieu. Zacht water zorgt voor een betere werking en een langere levensduur van je apparatuur. Ook het verbruik van zeep- en schoonmaakmiddelen is lager, je hoeft tot maar liefst 50% minder product hoeft te gebruiken. Douchegels, shampoos en andere reinigingsproducten lossen makkelijker op in kalkvrij water. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel kosten. Tenslotte zorgen kalkvrije leidingen ervoor dat je minder energie gaat verbruiken. Je CO2 uitstoot gaat naar beneden. De warmtewisselaar van bijvoorbeeld je wasmachine blijft met zacht water schoon en het water is dan ook eerder warm.

Het regeneratiezout wat na het spoelen van de waterontharder in het riool terecht komt is afbreekbaar en daardoor niet schadelijk voor het milieu.

De kalkdeeltjes in het leidingwater hechten zich aan de harsbolletjes in het pekelvat van de waterontharder. Wanneer de harsbolletjes verzadigd raken is het nodig om de waterontharder te spoelen, anders kan de ontharder zijn werk niet meer doen. Het zout zorgt ervoor dat de harsbolletjes weer schoon worden gespoeld. Gebruik wel enkel speciaal onthardingszout voor je waterontharder. De REGENIT zouttabletten die Mezutec levert zijn gemaakt van 100% zuiver zout en gaan niet klonteren.

Het zout in de waterontharder wordt enkel gebruikt tijdens het regeneratieproces. Je zult dit dus niet proeven in het water. Is dit wel het geval, dan staat je waterontharder niet juist ingesteld. Wanneer de waterontharder door een van onze monteurs geïnstalleerd wordt zal dit niet voorkomen. 

Je wilt graag kalkvrij water in huis. Kies je dan voor een magneet ontharder of een losse waterontharder? Er zijn meerdere verschillen tussen een magneet waterontharder en een losse waterontharder. Niet alleen de werking van de ontharder is anders, ook de prijs en de manier van installeren. Het belangrijkste verschil is de werking van het apparaat.

Een magnetische waterontharder klem je om je waterleiding en zet je vast met tie rips. De magneet ontharder zou ervoor moeten zorgen dat magnesium en calcium niet aan elkaar kunnen hechten. De kalkdeeltjes kunnen met een magneet ontharder echter niet afgevoerd worden. Met een magneet waterontharder heb je bovendien niet in je hele huis onthard water, enkel wellicht een beperkte kalkaanslag op de plaats van de magneet. Echter voor bewezen resultaat is het verstandig om in een volwaardig waterontharder te investeren. De investering is snel terugverdient!  

Een ionenwisselaar verwijdert wél kalk en magnesium uit het water. De kalkdeeltjes worden afgevoerd naar de riolering.

Onze vestigingen

Bezoekadres
Het Helmhout 34-13
9206 AZ Drachten
Maandag t/m vrijdag 8.00 – 17.00 uur

Waterontharder Friesland

Industrieweg 36
7921 JP Zuidwolde
Maandag t/m vrijdag 8.00 – 17.00 uur

Waterontharder kopen bij Mezutec

Wil je een Mezutec waterontharder kopen? Vraag dan snel een vrijblijvende offerte aan of kom langs bij onze vestiging in Drachten. 

Winkelwagen 0