Waterontharder

waterontharder kopen

Waterontharder kopen?

Denk je erover na om een waterontharder te kopen? Een waterontharder is een slimme investering die je snel terugverdient! Je bespaart namelijk direct energie want je hebt geen kalkafzetting meer die voor rendementsverlies zorgt. Een waterontharder kent nog veel meer voordelen:

Voordelen waterontharder

25+

jaar ervaring op het gebied van waterzuivering. 

5000+

tevreden klanten. Wij leveren systemen op maat, passend bij elke situatie.

10+

servicemonteurs plaatsen iedere dag waterontharders in geheel Nederland. 

Hoe werkt een waterontharder?

Als je last hebt van hard water thuis, is het laten installeren van een waterontharder een goede keuze. Zacht water zorgt ervoor dat je huishoudelijke apparaten langer meegaan en beter werken. 100% kalkvrij water zorgt er bovendien voor dat je per jaar flink bespaart op je energiekosten! Maar hoe werkt een waterontharder nou eigenlijk en wat doet het precies voor je huishouden? 
Mezutec is uitgelicht in het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ op RTLZ! In de uitzending vertellen wij meer over de werking van onze waterontharder en de voordelen van 100% kalkvrij water. Bekijk de aflevering. 

Mezutec waterontharders

Er zijn verschillende soorten waterontharders. Ons aanbod bestaat uit de Luxury Compact Waterontharder en de Single Compact Waterontharder. De Luxury Compact is verkrijgbaar in 10, 14, 20 of 30 liter. De Single Compact is verkrijgbaar in 10, 14, 16, 20 of 30 liter. De Luxury Compact waterontharder heeft een geïntegreerde zoutbak (inhoud 50kg). Een alles in één systeem. De Single Compact waterontharder is door zijn gesplitste opstelling perfect voor kleinere ruimtes, zoals de meterkast. Beide ontharders zijn gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik.

Welke waterontharder je nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de samenstelling van je huishouden, de hardheid van het leidingwater in de regio en het waterverbruik per jaar. Wij geven je graag op basis van je persoonlijke situatie een advies op maat.

Waterontharder installeren

De waterontharder wordt geïnstalleerd net achter de watermeter, waardoor je in je hele woning of bedrijf kunt genieten van kalkvrij water. 

Je kunt de Mezutec waterontharder zelf installeren. Een waterontharder installeren vergt wel wat handigheid, maar met de uitgebreide handleiding en instructievideo die wij aanleveren, is het plaatsen van de ontharder voor een handige doe-het-zelver prima te doen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de ontharder door onze monteurs te laten plaatsen. Mezutec is gevestigd in Drachten (Friesland) en in Zuidwolde (Drenthe), maar onze monteurs plaatsen dagelijks ontharders in heel Nederland. 

Waterontharder kopen

Waterontharder meterkast

De Single Compact waterontharder is perfect voor in de meterkast, door zijn gesplitste opstelling met een los zoutreservoir. De zoutbak is verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel vierkant en rond, zodat het zoutreservoir altijd past in jouw meterkast. Makkelijk bereikbaar en altijd uit het zicht!
Waterontharder Friesland

Waterontharder kruipruimte / kelder

De waterontharders van Mezutec kunnen ook geplaatst worden in een kruipruimte of kelder. Belangrijk is dat de waterontharder het beste zo dicht mogelijk geïnstalleerd wordt bij het punt waar de waterleiding de woning binnenkomt. Er is altijd een model dat past bij jouw persoonlijke situatie!
Waterontharder kopen

Waterontharder met afvoer

Je hebt een afvoer nodig bij de installatie van de waterontharder, om het spoelwater met kalk naar het riool te kunnen lozen. Een waterontharder met afvoer is veel effectiever dan een waterontharder zonder afvoer. Bij een waterontharder zonder afvoer zal kalk minder goed hechten, maar blijft het in het water.

Waterontharder met stroom

De Mezutec water ontharder bevat een volume- en tijdsturing, een computertje die bijhoudt wanneer de waterontharder moet spoelen. Door middel van een ingebouwde marge kan het spoelproces uitgesteld worden naar ’s nachts, zodat je overdag altijd zacht water hebt! Bij stroomloze waterontharders is het niet mogelijk om een spoelmoment in te stellen en heb je geen inzicht in het waterverbruik.

Zout waterontharder

Voor een goed werkende waterontharder is onthardingszout onmisbaar, de zouttabletten voorkomen verstoppingen en zoutbruggen (aankoeken van zout). Gebruik enkel speciaal onthardingszout voor je waterontharder voor een lange levensduur van je waterontharder. Door je waterontharder goed te onderhouden bespaar je niet alleen energie, maar ook kosten!

Wat onze klanten zeggen
Mezutec

Financieel adviseur Benno de Haan raadt waterontharder van Mezutec aan

Benno de Haan van BTER financieel uit Gorredijk adviseert dagelijks mensen over hun hypotheek en financiële planning. Vorig jaar schafte hij een Mezutec-waterontharder aan. Hier is hij zo enthousiast over dat hij deze klanten ook aanraadt. “Als mensen kiezen voor een nieuwbouwwoning of hun gaan huis verbouwen, zeg ik het iedere keer: “Wij hebben besloten

Lees verder »
Veelgestelde vragen

Welke waterontharder je nodig hebt is afhankelijk van diverse factoren, zoals de samenstelling van je huishouden, de hardheid van het leidingwater in de regio en het waterverbruik per jaar. Hieronder zie je een overzicht met de specificaties per inhoud van de waterontharder. Wij geven je graag op basis van je persoonlijke situatie een advies op maat. De werking van de Single Compact en de Luxury Compact is exact hetzelfde. In de Single Compact kan tot 25kg zout, in de Luxury Compact 50kg. Het zout in de Luxury compact hoeft dus minder vaak vervangen te worden. De gesplitste opstelling van de Single Compact is ideaal voor kleinere ruimtes.

Schema waterontharders Mezutec

De kalkaanslag die is ontstaan in je waterkoker, wasmachine en vaatwasser etc. vóór het aanschaffen van een waterontharder zal na enige tijd verdwijnen. Het duurt ongeveer 3 tot 6 maanden voordat de oude kalkaanslag volledig is verdwenen. Enkel een losse waterontharder op basis van een ionenwisselaar kan kalkaanslag laten verdwijnen.

Een waterontharder draagt zeker een steentje bij aan een beter milieu. Zacht water zorgt voor een betere werking en een langere levensduur van je apparatuur. Ook het verbruik van zeep- en schoonmaakmiddelen is lager, je hoeft tot maar liefst 50% minder product hoeft te gebruiken. Douchegels, shampoos en andere reinigingsproducten lossen makkelijker op in kalkvrij water. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel kosten. Tenslotte zorgen kalkvrije leidingen ervoor dat je minder energie gaat verbruiken. Je CO2 uitstoot gaat naar beneden. De warmtewisselaar van bijvoorbeeld je wasmachine blijft met zacht water schoon en het water is dan ook eerder warm.

Het regeneratiezout wat na het spoelen van de waterontharder in het riool terecht komt is afbreekbaar en daardoor niet schadelijk voor het milieu.

De kalkdeeltjes in het leidingwater hechten zich aan de harsbolletjes in het pekelvat van de waterontharder. Wanneer de harsbolletjes verzadigd raken is het nodig om de waterontharder te spoelen, anders kan de ontharder zijn werk niet meer doen. Het zout zorgt ervoor dat de harsbolletjes weer schoon worden gespoeld. Gebruik wel enkel speciaal onthardingszout voor je waterontharder. De REGENIT zouttabletten die Mezutec levert zijn gemaakt van 100% zuiver zout en gaan niet klonteren.

Het zout in de waterontharder wordt enkel gebruikt tijdens het regeneratieproces. Je zult dit dus niet proeven in het water. Is dit wel het geval, dan staat je waterontharder niet juist ingesteld. Wanneer de waterontharder door een van onze monteurs geïnstalleerd wordt zal dit niet voorkomen. 

Je wilt graag kalkvrij water in huis. Kies je dan voor een magneet ontharder of een losse waterontharder? Er zijn meerdere verschillen tussen een magneet waterontharder en een losse waterontharder. Niet alleen de werking van de ontharder is anders, ook de prijs en de manier van installeren. Het belangrijkste verschil is de werking van het apparaat.

Een magnetische waterontharder klem je om je waterleiding en zet je vast met tie rips. De magneet ontharder zou ervoor moeten zorgen dat magnesium en calcium niet aan elkaar kunnen hechten. De kalkdeeltjes kunnen met een magneet ontharder echter niet afgevoerd worden. Met een magneet waterontharder heb je bovendien niet in je hele huis onthard water, enkel wellicht een beperkte kalkaanslag op de plaats van de magneet. Echter voor bewezen resultaat is het verstandig om in een volwaardig waterontharder te investeren. De investering is snel terugverdient!  

Een ionenwisselaar verwijdert wél kalk en magnesium uit het water. De kalkdeeltjes worden afgevoerd naar de riolering.

Rechtstreeks contact met onze adviseur?

Mezutec-adviseur Wessel geeft graag een vrijblijvend advies op maat. 

Onze vestigingen

Bezoekadres
Het Helmhout 34-13
9206 AZ Drachten
Maandag t/m vrijdag 8.00 – 17.00 uur

Waterontharder Friesland

Industrieweg 36
7921 JP Zuidwolde
Maandag t/m vrijdag 8.00 – 17.00 uur

Winkelwagen 0