Bronboring

Wat is een bronboring?

Bij een bronboring wordt een eigen grondwaterbron gecreëerd. Een eigen waterbron is ideaal, vooral op plaatsen waar geen leidingwater beschikbaar is of wanneer er meer water nodig is dan het leidingnet kan leveren. Het is zonde om kostbaar leidingwater te gebruiken voor zwembaden, schoonwerkzaamheden of als drinkwater voor vee. Water uit een eigen bron is hiervoor ook geschikt én veel goedkoper. Als je geïnteresseerd bent in een bronboring, kun je bij Mezutec terecht voor advies over de juiste keuze van de bron en volledige begeleiding van het boren van de eigen waterbron. Met een professioneel geboorde waterbron van Mezutec weet je zeker dat je kunt rekenen op een betrouwbare watervoorziening voor de toekomst. 

Hoe werkt een bronboring?

Voor het boren van bronnen beschikken wij over bronboor installaties. Deze worden bemand door gekwalificeerde boormeesters. Wij leveren maatwerk op iedere gewenste locatie. Bronboringen met een diepte tot ruim 150 meter, met elke gewenste wateropbrengst en buisdiameter zijn mogelijk. De wateropbrengst van een bron ligt tussen de 4 en 100 m³ per uur. Voor het aanleggen van de bronnen worden boorbuis diameters van 63 tot 160 mm toegepast. Na het boren van de bron analyseren wij het ruwe bronwater. Bronwater bevat vaak teveel ijzer, mangaan, kalk, sulfaat of andere stoffen. Na een grondige bronwateranalyse wordt door onze technisch specialisten aangegeven welke zuiveringsinstallatie geschikt is. Na de installatie van het systeem wordt door een onafhankelijk water technisch instituut of door ons eigen lab nogmaals een wateranalyse uitgevoerd. 

Wat kost een bronboring?

De kosten van een bronboring zijn afhankelijk van de gewenste diepte en de diameter van de waterput. Wij komen graag bij je langs om vrijblijvend advies te geven. We beginnen met het in kaart brengen van het waterverbruik en de wensen. Daarna volgt een vrijblijvende offerte op maat. Indien je de bronboring wilt laten uitvoeren, regelt Mezutec het contact met de provincie of waterschap en zorgen wij voor alle aanvragen en meldingen die voor de bronboring nodig zijn. Bij Mezutec regelen we alles, van de aanvraag van de bronboring tot de levering van de eigen bron. 

Voordelen bronboring

Brandweerput

Wil je je terrein of opslag optimaal beveiligen tegen brand? Ook dan ben je bij Mezutec aan het juiste adres! Wij zorgen voor advies op maat, een goede begeleiding van de bronboring tot en met plaatsing van een professionele Storz koppeling. Geboorde brandputten van Mezutec voldoen aan de huidige voorschriften compleet met een debiet-certificaat.

Agrarische ondernemingen

Een beregeningsbron is voor agrarische bedrijven onmisbaar voor het beregenen van gewassen.  De beregeningsbron is direct te verbinden met het irrigatiesysteem of de giertank. Ook kiezen agrariërs vaak voor een bronboring als drinkwatervoorziening voor hun vee. Een bronboring is geschikt voor allerlei toepassingen in diverse sectoren!

Tuinberegening particulier

Ben je op zoek naar een beregeningsbron voor het beregenen van bijvoorbeeld je tuin of paardenbakken? Met een eigen professioneel aangelegde beregeningsbron van Mezutec ben je verzekerd van voldoende water. Om je tuin in topconditie te houden is sproeien van belang. Met een beregeningssysteem van Mezutec heb je altijd genoeg water op het juiste moment en staat je tuin altijd in volle bloei, ook als je op vakantie bent. Een regensensor en beregeningscomputer stellen jou in staat om de tuinberegening volledig te automatiseren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om je tuin bij afwezigheid.

Grondwater is niet altijd geschikt voor beregening door een te hoog ijzergehalte in het water. Een ontijzeringsinstallatie om de kwaliteit van het water te verbeteren is dan nodig. Vraag ons vrijblijvend om advies!

Mezutec werkt samen met betrouwbare partners op het gebied van beregening. Aan de hand van de speciale wensen en eisen wordt een beregeningsplan op maat samengesteld. De waterbehoefte voor het terrein staat hierin centraal. 

Beregenings- en irrigatiesystemen

Naast eenvoudige beregeningssystemen ontwerpt en levert onze partner complexe en debiet gestuurde beregening en irrigatiesystemen. Met de ruime ervaring in het dimensioneren van de juiste pompen, sproeiers en automatisering krijg je een professioneel systeem die voldoet aan de wensen. Voor zowel standaard toepassingen als technologisch geavanceerde systemen bent je bij Mezutec aan het juiste adres.

Waterontharder

Ben je juist opzoek naar een waterontharder voor thuisgebruik om je water te zuiveren? Al meer dan 25 jaar levert Mezutec waterontharders aan particulieren en bedrijven. Heb je interesse in een waterontharder en wil je meer weten over de werking van een ontharder? Vraag direct online een offerte aan. 

Waarom Mezutec?

Gerelateerde producten

Winkelwagen 0