Waterontharder Drachten

Mezutec Drachten

100% kalkvrij water voor gezin én bedrijf

Heb je interesse in een waterontharder en wil je meer weten over de werking van een ontharder? Kom dan langs bij onze showroom in Drachten of vraag direct online een offerte aan. Onze adviseurs uit Drachten e.o. kunnen ook vrijblijvend langskomen voor een advies aan huis.

Waarom kiezen voor Mezutec?

Gegarandeerd 100% kalkvrij water

RTLZ - Doe Maar Duurzaam

Hoe werkt de Mezutec Waterontharder?

Mezutec Waterzuiveringssystemen is uitgelicht in het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ op RTLZ! In de aflevering vertellen wij meer over de werking van onze waterontharder en de voordelen van zacht water. Bekijk de video! 

Waterontharder in Drachten installeren?

Waterhardheid in Drachten

Het water in Drachten is redelijk hard, gemiddeld is de hardheid 8DH (Duitse graden hardheid). De hardheid van het leidingwater kan echter verschillen per postcode. Hoe harder het water, hoe meer problemen je ervaart door kalkaanslag. Hard water bevat namelijk een hoge concentratie kalkdeeltjes. Met de Mezutec-waterontharder wordt de hardheid van het leidingwater teruggebracht naar 0 DH en is het water 100% kalkvrij. Benieuwd naar de hardheid van het water bij jou thuis? Plan een afspraak in voor een vrijblijvend advies aan huis, we meten dan de hardheid. De afspraak is vrijblijvend, je zit nergens aan vast. 

Zacht water

100% kalkvrij water

Mezutec Drachten

Waterontharder Friesland

Waterontharder installeren

Kun je de Mezutec waterontharder zelf installeren? Dat kan zeker! Een waterontharder installeren vergt wel wat handigheid, maar met de uitgebreide handleiding en instructievideo die wij aanleveren, is het plaatsen van de ontharder voor een handige doe-het-zelver prima te doen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om de ontharder door onze monteurs uit Friesland te laten plaatsen.
Hoe werkt een waterontharder

Hoe werkt een waterontharder?

Als je last hebt van hard water thuis, is het laten installeren van een waterontharder een goede keuze. Zacht water zorgt namelijk voor een betere werking én voor een langere levensduur van al je huishoudelijke apparatuur. Maar hoe werkt een waterontharder nou eigenlijk en wat doet het precies voor je huishouden? Lees meer over de werking en de voordelen van een ontharder in ons blogartikel.
onderhoud waterontharder

Heeft een waterontharder onderhoud nodig?

Onderhoud aan je waterontharder is aan te raden om een goede werking van de ontharder te kunnen blijven garanderen. Hoe vaak er onderhoud moet plaatsvinden is afhankelijk van het waterverbruik, ons advies is 1 keer per 3 jaar. Het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten bij ons. Onze monteurs komen dan periodiek de waterontharder controleren.
Waterontharder meterkast

Garantie Waterontharder

Je krijgt standaard 5 jaar garantie op de waterontharder en 10 jaar garantie op de hars. Ook na de installatie van je waterontharder staan onze monteurs voor je klaar. Altijd kalkvrij water, zonder zorgen! Het enige wat je hoeft te doen is af en toe de zouttabletten bijvullen in de ontharder. Het zout dient ongeveer 2-3 keer per jaar bijgevuld te worden, afhankelijk van het waterverbruik.
Zouttabletten waterontharder

Zouttabletten Waterontharder

Voor een goed werkende waterontharder is onthardingszout onmisbaar, de zouttabletten voorkomen verstoppingen en zoutbruggen (aankoeken van zout). Gebruik enkel speciaal onthardingszout voor je waterontharder voor een lange levensduur van je waterontharder. Door je waterontharder goed te onderhouden bespaar je niet alleen energie, maar ook kosten!
Waterontharder met stroom

Waterontharder met stroom

De Mezutec-waterontharder bevat een volume- en tijdsturing, een computertje die bijhoudt wanneer de waterontharder moet spoelen. Door middel van een ingebouwde marge kan het spoelproces uitgesteld worden naar ’s nachts, zodat je overdag altijd zacht water hebt! Bij stroomloze waterontharders is het niet mogelijk om een spoelmoment in te stellen en heb je geen inzicht in het waterverbruik.
Waterontharders in Friesland

Waterontharder prijs

De prijs van een waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals de hardheid van het leidingwater in je regio, het waterverbruik per jaar en het aantal personen in je huishouden. Bij een groot gezien heb je meer onthard water tegelijkertijd nodig. Wij geven graag advies en direct een juiste prijs, passend bij jouw persoonlijke situatie, zonder verrassingen achteraf.
Waterontharder nieuwbouw

Waterontharder nieuwbouw

Geniet van kalkvrij water in je (nieuwe) woning! Het is aan te raden meteen een waterontharder te plaatsen in je nieuwbouwwoning om kalkaanslag op je nieuwe sanitair te voorkomen. Koop je samen met je buren, een familielid, en/of vriend een waterontharder? Of wil je een ontharder voor thuis én je bedrijf? Combineren is profiteren! Neem contact op voor een offerte op maat.
Waterontharder kopen

Stroomverbruik waterontharder

Hoeveel stroom verbruikt de waterontharder? Het stroomverbruik van de Mezutec-waterontharder ligt op ongeveer 2W per maand. Tegenover dit lage stroomverbruik van de ontharder staat dat je huishoudelijke apparatuur juist minder stroom gaat verbruiken! De verbruikskosten van de ontharder zelf worden ruimschoots gecompenseerd door alle besparingen die een waterontharder met zich meebrengt!

Waterontharder in Drachten kopen?

Al meer dan 25 jaar is Mezutec Waterzuiveringssystemen een gevestigde naam in Drachten. Bij Mezutec staat alles in het teken van persoonlijke service. We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden bij jou thuis!

Winkelwagen 0