Met een waterontharder van Mezutec blijft uw warmtepomp in topconditie

Heeft u een warmtepomp of wilt u er een aanschaffen? “Dan kan het zeker geen kwaad om ook een waterontharder aan te schaffen”, zegt Henk-Jan Withaar uit Gorredijk. Afgelopen winter begaf zijn warmtepomp het ineens. Kalkaanslag op de spiraal in het buffervat bleek de oorzaak. In februari van dit jaar schafte hij daarom een Mezutec-waterontharder aan. Sindsdien is de kalk verdwenen.

Een warmtepomp zet warmte uit de buitenlucht om in bruikbare energie om de woning mee te verwarmen. Voor het verwarmen van tapwater heeft een warmtepomp echter wat hulp nodig, legt Withaar uit. “De warmtepomp kan zelf het water opwarmen tot een graad of 45, daarboven wordt het water bijverwarmd met een spiraal in het buffervat.”

Withaar heeft al enkele jaren een warmtepomp met een buffervat van maar liefst 750 liter. “Ik werk veel in het buitenland en wil niet dat mijn gezin zonder warm water komt te zitten.” Een defecte warmtepomp door kalkaanslag kan hij dan ook missen als kiespijn. Gelukkig is kalkaanslag na de installatie van de waterontharder verleden tijd. “Ik heb via internet een test gekocht en het water nadien gemeten en inderdaad, het water is nu kalkvrij.” Twee maanden na de installatie van de waterontharder hebben monteurs van Mezutec het water gemeten en zij kwamen tot dezelfde conclusie.

Maar niet alleen de warmtepomp profiteert van de waterontharder, vertelt Withaar. “Ik merk dat de Quooker net wat minder stroom verbruikt. Bij Quooker adviseren ze om iedere vijf jaar het binnenwerk van de Quooker te vervangen vanwege kalkaanslag. Dat is niet nodig wanneer je een waterontharder hebt.” Ook zag hij het zeepverbruik in huis omlaag gaan. ”Wij hebben een wasmachine die automatisch de zeep doseert. De wasmachine gebruikt nu minder wasmiddel en de was wordt net zo schoon. Dit merk ik ook met het handen wassen. Op kantoor heb ik twee pompjes handzeep nodig, hier thuis maar een half pompje.” Volgens hem voelt het water ook net anders. “Het water voelt gewoon zachter. Het lijkt alsof er een zacht laagje op je handen blijft.”

Over de waterontharder is Withaar al met al “zeer tevreden”. Ook is hij lovend over Mezutec. “Het is een prettig Fries bedrijf, ze komen hun afspraken na.”

Wilt u ook genieten van 100 procent kalkvrij water thuis of in uw bedrijf? En wilt u een steentje bijdragen aan een beter milieu en daarbij flink besparen op de energiekosten? “Een waterontharder is dan onmisbaar”, zegt Mezutec-adviseur Tjitske Klijnstra.

Al ruim 24 jaar helpt Mezutec particulieren én bedrijven met duurzame en kostenbesparende oplossingen om het water te reinigen. “Het is een slimme investering die zich snel terugverdient”, aldus Klijnstra. “Bel vandaag nog met Mezutec om een afspraak te maken voor een vrijblijvend advies of kom langs op het Mezutec-servicepunt in Drachten.”

Het Helmhout 34-13 Drachten | 0512-544101 | info@mezutec.nl

“Mezutec is een prettig Fries bedrijf, ze komen hun afspraken na” 

Henk-Jan Withaar

warmtepomp-waterontharder

Waarom Mezutec?

Winkelwagen 0