“De keuze voor Mezutec was snel gemaakt”

SCHEERWOLDE – Melkveehouder Jaco Roseboom runt melkveebedrijf De Groote Haver in Scheerwolde met 65 melkkoeien. De roots van het melkveebedrijf ligt in Bedum, maar ruim 2 maanden geleden is familie Roseboom verhuisd naar Scheerwolde. De overnamekandidaat had zich teruggetrokken en Jaco wilde wel graag doorgaan met boeren, maar dan kleinschaliger en op een centraler gelegen plek. In Bedum had Jaco 120 melkkoeien en 2 melkrobots, in Scheerwolde is het aantal koeien afgeschaald naar 65 en is er nog 1 melkrobot in bedrijf.

Bij familie Roseboom is de kwaliteit van het water erg belangrijk. De waterkwaliteit kan namelijk van grote invloed zijn op de levensduur van een melkrobot. In Bedum had Jaco al een waterontharder van Mezutec en is hier erg over te spreken. “Het water in de regio Scheerwolde is ook hard, dus de keuze om opnieuw een waterontharder aan te schaffen was snel gemaakt. De elektrische boiler is erg gevoelig voor hard water en kalk kan leiden tot een storing in de robot. De waterontharder scheelt ons veel werk, de apparatuur gaat langer mee en de kans op verstopping van de luchtinlaat van de melkklauw wordt kleiner. Daarnaast blijft het glas voor de laserstraal, die de positie bepaald van de melkbeker, ook schoon”, vertelt Jaco. Om de prestaties van de melkrobot te waarborgen is de waterontharder meteen na de verhuizing op de nieuwe locatie van melkveebedrijf De Groote Haver geplaatst.

“De installatie doet goed zijn werk en de persoonlijke benadering en snelle service van Mezutec spreekt mij aan, dat is ook de reden dat ik opnieuw voor Mezutec heb gekozen.”, aldus Jaco.

Naast melkveebedrijf de Groote Haver hebben al vele bedrijven én gezinnen gekozen voor een Mezutec-waterontharder om het water te reinigen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze adviseurs komen graag langs voor een vrijblijvend advies. Neem contact op met ons via info@mezutec.nl of bel naar 0512-544101.

Het Helmhout 34-13 Drachten | 0512-544101 | info@mezutec.nl

“De waterontharder scheelt ons veel werk en de kans op verstoppingen is kleiner. De installatie doet goed zijn werk en de persoonlijke benadering en snelle service van Mezutec spreekt mij aan” 

Jaco Roseboom

Waterzuiveringssystemen

Waarom Mezutec?

Winkelwagen 0